Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina povodom Dana Grada

24/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina povodom Dana Grada.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da svaki napredak koji bilježi ovaj grad predstavlja napredak Republike Srpske i poručila da je potreban dalji razvoj, čuvajući kapacitet Srpske i njenih lokalnih zajednica.

Čestitajući Dan grada Bijeljina, predsjednica Cvijanović je podsjetila na važnost slobode, zajedništva i zajedničkog rada na dobrobit građana.

“Zadovoljni smo kada vidimo da se naše lokalne zajednice razvijaju”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je rekla da je srećna i ponosna što su republičke institucije širom Republike, pa tako i u Bijeljini, mogle da djeluju zajedno sa lokalnim vlastima i odrade ono što je bilo neophodno u svakoj fazi i periodu razvoja.

“Znam da je bilo neophodno da se uvežemo, planski djelujemo i planski razmišljamo o našoj budućnosti”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je podsjetila da je ovo dan kada se prisjeća slobode i njene važnosti za Republiku Srpsku, Bijeljinu i svaku drugu lokalnu zajednicu, cijeneći važnost slobode i njegujući tradicionalne vrijednosti.

“Sigurna sam da pred Bijeljinom stoji velika budućnost, kao što stoji i pred cijelom Republikom Srpskom. Treba da se dalje razvijamo i čuvamo sebe i kapacitet Srpske i lokalnih zajednica. Djelujući na taj način napredak mora biti tu”, naglasila je predsjednica Cvijanović i poručila da je srećna što je Bijeljina mjesto gdje se odvijaju veliki infrastrukturni projekti.

“Srećna sam što je Bijeljina, takođe, mjesto gdje se odvijaju veliki infrastrukturni projekti, gdje se rješavaju životni problemi naših građana, gdje smo se usmjerili na dalji razvoj i da uvezujemo Bijeljinu sa svim drugim mjestima važnim za Republiku i region, ali konačno da to bude mjesto gdje se dolazi, investira i lijepo živi, a to Bijeljina i nudi”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je poželjela da Srpska bude ponosna na svaku lokalnu zajednicu, da u Srpskoj društvo bude okupljeno oko Crkve i tradicionalnih vrijednosti i da bude posvećeno zajedništvu.

“Jer, bez zajedništva nema ni stvarnog napretka”, poručila je predsjednica Cvijanović.