Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom otvaranju Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

11/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanom otvaranju Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Predsjednica Republike rekla je da je Klinika za kardiohirurgiju, kao prva takva klinika u Republici Srpskoj veliki zajednički uspjeh institucija Srpske i građana.

“Kao stanovnik Republike Srpske srećna sam što unapređujemo naš zdravstveni sistem. Kao predsjednik Republike Srpske ponosna sam što Srpska ima kapacitet da izvršava i završava velike poslove za građane koji u njoj žive”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je podsjetila i na prva ulaganja kojima je otpočela modernizacija UKC-a, ali i ostala ulaganja, prije više od deset godina.

“Tada je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade Republike Srpske i pokrenuli smo veliki projekat izgradnje regionalnih, modernih bolnica širom Srpske”, rekla je predsjednica Republike i konstatovala da je taj posao danas završen i da danas u Srpskoj postoji moderna mreža bolnica.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je ogroman uspjeh na UKC-u Srpske imati modernu kliniku, kakva je danas i otvorena.

Predsjednica Srpske je istakla da Univerzitetsko klinički centar ne pripada samo Banjaluci, nego svim građanima Republike Srpske.

“Ovo je nešto što treba da dijelimo i ovo je nešto što ćemo podijeliti sa svim našim opštinama, gradovima  da doprinosi svima koji trebaju ovdje da pružaju usluge ili da ih koriste”, izjavila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da zdravstveni radnici zaslužuju bolje uslove rada, te da je, koliko zbog pacijenata, toliko i zbog njih sve i urađeno.

“Naša Republika Srpska zaslužuje da imamo razvijeno zdravstvo, da ulažemo”, rekla je predsjednica Cvijanović i posebno zahvalila zdravstvenim radnicima, bez kojih, kako je navela, ništa ne bi bilo ni moguće.

“Nije važna ni nova zgrada, ako nemate čovjeka. Mi imamo u zdravstvu ljude i treba to da cijenimo. Treba to da pozdravimo”, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da samo zajedništvo doprinosi unapređenju svega, te da je, osim ulaganja u zdravstvo, ulagano i u puteve, auto-puteve, škole, vrtiće širom Republike Srpske.

“Neka ovo služi na ponos svima nama. Čestitam nam i čestitam Republici Srpskoj za ovaj veliki poduhvat. Samo zlonamjeran, može da ostane zlonamjeran i da ne razumije koliko ovo znači za našu budućnost”, zaključila je predsjednica Cvijanović.