Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Saveza sindikata Republike Srpske

25/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Saveza sindikata Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je Savez sindikata sa institucijama Srpske rješavao probleme radnika i da je ovaj savez za 30 godina postojanja dijelio sudbinu Republike Srpske.

“Čestitam ovaj veliki i značajni jubilej Savezu sindikata Republike Srpske. Zahvalna sam predsjedniku Sindikata Ranki Mišić i svim ljudima koji su davali doprinos u ostvarivanju boljeg socijalnog dijaloga sa institucijama Republike Srpske i socijalnim partnerima”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je istakla da je bilo mnogo izazovnih i teških trenutaka i da je Savez sindikata dijelio sudbinu Republike Srpske.

“Uvijek smo bili na pravoj strani i zajedno rješavali probleme. Nekada se nismo razumjeli dovoljno, ali smo se trudili da nakon toga razumijevanje dogradimo na dobrobit radnika, ali i da uz poboljšanje statusa radnika vodimo računa da imamo što više radnih mjesta”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila Sindikatu za sve što je urađeno i navela da se radnici osjećaju zaštićenima ako djeluju u okviru Sindikata.

“Bilo je zaista dobrih prijedloga Sindikata koje je Vlada Srpske prihvatila, ali isto tako i momenata kada je ljestvica bila podignuta. Vlada je stizala da uradi onoliko koliko je bilo moguće u datom trenutku i sigurno je da ima kredibilne socijalne partnere sa kojima će nastaviti dijalog za dobrobit kategorija koje štite”, rekla je predsjednica Srpske.