Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju krsne slave Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima

19/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas obilježavanju krsne slave Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da Srbi žele da žive u miru, razvijajući svoje institucije i sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Predsjednica Cvijanović je rekla da su okupljanje oko poruka koje stoje iza velikih praznika, oko naučenog iz prošlosti i ciljeva u budućnosti, siguran put u prosperitetnu budućnost.

“Želimo da sarađujemo i sa nevladinim udruženjima i sa svima koji danas čine našu zajednicu, a to je Republika Srpska”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što već drugi put prisustvuje obilježavanju slave ovog hrama.

“Ovo je znak podrške našim ljudima, doduše, onim malobrojnim koji su ostali da žive u Sarajevu, ali isto i našim ljudima iz Istočnog Sarajeva koji vode računa i o potrebama Crkve ovdje”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je zahvalila i sveštenstvu koje, kako je rekla, vodi računa o Srbima bez obzira gdje žive.

“Malo je Srba koji su ostali u Sarajevu da žive. Uglavnom su oni otišli sa svojim porodicama negdje daleko ili su na teritoriji Republike Srpske. To ne umanjuje našu potrebu da smo uvijek sa njima”, rekla je predsjednica Republike Srpske.