Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Petrovac – Drinić

01/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Petrovac – Drinić i razgovarala sa rukovodstvom opštine.

Predsjednica Republike Srpske najavila je da će pomoći ovoj lokalnoj zajednici u realizaciji projekta otvaranja predškolske ustanove za koju je već zainteresovano oko 30 porodica.

“Imamo izvore finansiranja i sa drugih mjesta i na taj način, udruživanjem sredstava, doći će do realizacije tog dobrog projekta”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je dodala da je u ovoj lokalnoj zajednici neophodno raditi i na putnoj infrastrukturi, te da će određeni posao uraditi i preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Kada je riječ o poljoprivredi, predsjednica Cvijanović je navela da su lokalni poljoprivrednici uključeni u određene projekte resornog ministarstva.

“Imamo ovdje šumsko gazdinstvo koje zapošljava više od 200 ljudi, smatram da je to veliki finansijski podstrek za porodice čiji su članovi zaposleni i u interesu nam je da to održimo funkcionalnim”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Nakon sastanka predsjednica Cvijanović posjetila je Društveni dom u izgradnji koji se finansira iz sredstava Vlade Republike Srpske i opštine.