Predsjednica Republike Srpske obišla radove na izgradnji i rekonstrukciji više fakultetskih objekata Univerziteta u Banjaluci

01/10/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Univerziteta Banjaluka, ministrima u Vladi Srpske i predstavnicima studenata, radove na izgradnji i rekonstrukciji više fakultetskih objekata Univerziteta u Banjaluci.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da se izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih fakultetskih objekata Univerziteta u Banjaluci odvija s ciljem pravljenja što boljih uslova za studiranje i rad nastavnog kadra.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je veoma bitno što se iz godine u godinu kreiraju olakšice za studente, pa se može reći da Srpska ima najniže troškove studiranja u regionu.

“Na tom planu studenti koji redovno završavaju godinu za godinom ne plaćaju školarinu, a uveli smo i pravila da imaju besplatan smještaj u Studentskom domu. Takođe, hrana je bila subvencionisana od Vlade”, izjavila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da je Univerzitetski grad u Banjaluci predivan i uređen kompleks namijenjen studentima i nastavnicima koji se rijetko gdje može naći u Evropi.

“Zadovoljstvo je što ovdje radimo i gradimo na zadovoljstvo studenata i nastavnika”, rekla je predsjednica Srpske.