Predsjednik Republike uputio čestitku povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske

27/06/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadiru Sretenu Miloševiću, oficirima, podoficirima kao i svim pripadnicima ovog puka, povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Vidovdan je datum koji u našoj istoriji predstavlja sinonim za velika stradanja srpskog naroda, ali i izvojevane pobjede svih hrabrih pripadnika Vojske Republike Srpske, koji su svoje živote dali za slobodu koju danas uživamo. Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost i sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

Vojska Republike Srpske je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu svojom hrabrošću i odvažnošću ponosno čuvala Republiku Srpsku, njenu teritoriju i srpski narod.

Nastavljajući da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, Treći pješadijski (Republika Srpska) puk predstavlja garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda i očuvanja mira i stabilnosti.

Duboko uvjeren da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.