Predsjednik Republike na svečanom otvaranju teniskog kompleksa na kome će biti igran turnir „Srpska open“

12/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je večeras, u Banjaluci, svečanom otvaranju teniskog kompleksa na kome će biti igran turnir „Srpska open“.

Predsjednik Republike poručio je da je otvaranje teniskog kompleksa u Banjaluci, na kojem će se igrati turnir “Srpska open” dokaz sposobnosti republičkih i gradskih institucija da u kratkom roku završe objekat koji je na ponos grada i Republike.

“Sve napore koje smo uložili i sumnje završavaju tako da je ovo dokaz naše sposobnosti. Ovo zaslužuju Banjaluka i Republika Srpska”, rekao je predsjednik Dodik na svečanom otvaranju teniskog kompleksa.

Predsjednik Republike je dodao da je sve što se nalazi u okolini kompleksa izgrađeno posljednjih godina, što znači da Banjaluka raste i jača i da je došla u poziciju da zasluži ovakav turnir.

“Banjaluka i Srpska neće stati na ovome, idemo do drugih pobjeda i turnira”, rekao je predsjednik Dodik i zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, prije svega porodici Đoković i Novaku Đokoviću koji je obećao da će ovdje doći da igra, te što su vjerovali u Banjaluku i Srpsku.

Predsjednik Republike je naglasio da Srpska ima teniske veličine poput tenisera Bojana Vujića i teniskog sudije Ozrena Đurđevića, zahvaljujući čijim uspjesima su danas Banjaluka i Srpska došle u poziciju da imaju ovakav turnir.

Predsjednik Dodik je dodao da mnogi nisu vjerovali u ovaj uspjeh, ali da je činjenica da turnir počinje u nedjelju, 16. aprila, i završava se 23. aprila.

“Pokušaćemo da ovo bude tradicija, ali biće teško, jer to ne zavisi samo od nas. Tenis je sport bogatih i neki bogatiji će sigurno ponuditi daleko više nego što mi možemo, ali ćemo se boriti”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je naveo da je za ovaj objekat Vlada Republike Srpske angažovala 34 miliona KM i zajedno sa gradom ostavlja pečat uspjeha jednog vremena.

“Neki će reći mogli smo nešto drugo. Da, mogli smo. Ali, kada sam ranije pokušao da uzmem najjače medijske kuće svijeta da naprave promotivni film o Republici Srpskoj, a oni to neće da rade ispod pet minuta, za šta je na primjer Si-en-en tražio 60 miliona dolara, a ovaj turnir će biti ne pet minuta na svim medijskim stanicama koje prate sport, nego daleko više. Šta to znači za promociju? Ne gledajmo uvijek sve na jedan sitan način, pogledajmo to kao zajednički uspjeh”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da mu je žao što do karata ne mogu da dođu svi koji su zainteresovani, ali da bi se sigurno napravili veći kompleks da je bilo moguće.

“Dvije stotine hiljada aplikacija za karte govori o interesu i koliko je teško obezbijediti pristup, ali VIP mjesta koja su pripremljena za državnike biće namijenjena za 16 najboljih studenata naših fakulteta”, istakao je predsjednik Dodik i dodao da će njegovi gosti na turniru biti i oko 30 najboljih đaka završnog razreda osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke i okoline.

“Moramo učiniti sve da budemo široki za goste koji će doći, a biće ih mnogo. U zadnje vrijeme sam pozvan iz nekoliko kabineta predsjednika država i premijera koji su za svoje prijatelje i ministre tražili neka mjesta ovdje. To govori da svi znaju šta je Banjaluka i šta se u njoj dešava. Neka živi Banjaluka, Republika Srpska, Srbija i svaki naš uspjeh koji ostvarujemo”, istakao je predsjednik Republike Srpske.