Predsjednik Dodik ozvaničio početak radova na izgradnji Hidroelektrane “Mrsovo”

31/07/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Rudom svečanom otvaranju radova na izgradnji Hidroelektrane “Mrsovo”.

Tom prilikom, predsjednik Republike Srpske je poručio da je ovo istorijski trenutak i za Republiku Srpsku i za ovu opštinu, te da će za 31 mjesec Hidroelektrana proraditi.

Predsjednik Republike je rekao da će biti zaposleno 60 novih radnika, te da će to biti izuzetan doprinos sistemu zelene energije.

“Decenijama se o ovome priča, što govori o tome koliko je to bilo složeno”, izjavio je predsjednik Dodik i dodao da je uz želju i ekonomsku opravdanost sve moguće.

Predsjednik Srpske je istakao da je ovim iskazana sva sposobnost Republike Srpske da i u složenim okolnostima može uspješno da radi.

“Imamo preko 500 miliona više investicija nego prošle godine, što omogućava da su nam makroekonomski pokazatelji dobri i da je Republika Srpska danas stabilna i sigurna”, naglasio je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik je poručio da Srpska ne vidi izazove koji bi mogli da je dovedu u bilo kakav problem.

“Naravno, ukoliko neke velike moći ne pokušaju neke druge aranžmane, ali to je njihov problem. Naše je da se borimo, da idemo dalje”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske naveo je da je pored izgradnje Hidroelektrane „Mrsovo“ u toku i realizacija projekata “Gornji horizonti”, “Buk bijela” i “Bistrica”.

“To mijenja kompletno oblik i konfiguraciju ovog terena, jer se sve to nalazi ovdje u okolini”, izjavio je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa turskim partnerima, koji su generalni izvođači radova na izgradnji Hidroelektrane, ali i sa partnerima iz Srbije i Austrije.

“Ova investicija, koja će biti završena za 31 mjesec, biće na dobrobit mještana Rudog, ali i svih nas”, rekao je predsjednik Dodik.