Predsjednik Dodik ozvaničio početak radova na izgradnji osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu

21/08/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Istočnom Novom Sarajevu ozvaničenju početka radova na izgradnji osnovne škole.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da će nova osnovna škola za koju je položen kamen temeljac, nositi naziv po djevojčicama Milici i Nataši ubijenim u proteklom ratu, ističući da je to način da se sačuva trajna uspomena na djecu koja su ubijena samo zato što su Srbi.

“Mi smo se usaglasili da se škola zove po djevojčicama koje su ubijene dok su se igrale i to samo zato što su pripadale našem narodu”, izjavio je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je naveo da je od izuzetnog značaja to što je Istočno Novo Sarajevo sredina kojoj je potrebna nova škola, zbog brojnosti đaka.

“Postojeća škola ima dvostruko više đaka od predviđenog, a ova škola se gradi za 650 đaka”, pojasnio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je istakao da vlast osluškuje potrebe i zahtjeve naroda ovog dijela Srpske, koji to i zaslužuje.

Predsjednik Srpske je čestitao načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću na dobroj investiciji, istakavši da je izgradnja škole samo kontinuitet razvoja ovog dijela Srpske.

“Od kada ja predvodim vlast u Republici Srpskoj, iza nas je ostao cijeli jedan grad. Prije 20 godina mnogo štošta ovdje nije bilo. Danas je tu i Bolnica `Srbija` i stambene jedinice, putevi, dvorana, pozorište”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je poručio da narod ovog dijela Republike Srspke zaslužuje da vlast Srpske u potpunosti prati njihove zahtjeve i potrebe.