Potpisan ugovor o izgradnji nove bolnice u Trebinju

09/02/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Banjaluci potpisivanju ugovora o izgradnji nove bolnice u Trebinju.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da očekuje da će u narednih mjesec dana biti položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, a da će za 30 mjeseci stanovništvo Hercegovine dobiti savremenu zdravstvenu ustanovu.

Predsjednik Dodik je pojasnio da je riječ o realizaciji dugogodišnjeg plana i rješavanja problema bolničkog sektora u Republici Srpskoj, podsjetivši da je do sada mnogo izgrađenih i rekonstruisanih bolnica.

“Mislim da ćemo krajem mjeseca imati završenu bolnicu u Zvorniku, ostaje da se ugovori izgradnja bolnice u Prijedoru i završetak izgradnje treće faze Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je istakao da će se nakon ovih pitanja pažnja usmjeriti prema drugim zdravstvenim ustanovama, domovima zdravlja i banjama, navodeći da je plan da se, shodno resursima, uđe u proces podrške banjama, da se dignu na viši turistički i zdravstveni nivo.