Posjeta aktuelnog šefa banjalučke Kancelarije OHR-a ambasadora Lasla Markuša

15/12/2022

U četvrtak, 15.12.2022. godine, potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, dr Davor Pranjić zaprimio je u službenu posjetu aktuelnog šefa banjalučke Kancelarije OHR-a, ambasadora Lasla Markuša.

Ambasador Markuš čestitao je potpredsjedniku na novoj funkciji i poželio mu sreću u budućem radu.

Teme kojih su se dotakli tokom ovog susreta bile su prilike hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, infrastrukturni i ekonomski razvoj, te projekti koji će doprinijeti sigurnosti i stvaranju poslovnih prilika za mlade ljude koji žele ostati na ovom području.

Dr. Pranjić zahvalio se na čestitkama i pozdravio uključenost u rješavanju izbornog zakona koji je potrebno žurno izmijeniti. Istaknuo je važnost uključenosti svih institucija u rješavanju pitanja socio-ekonomske politike, te osiguravanju jednakih prava za sve narode BiH.

“Međusobno uvažavanje i poštovanje preduslov su sigurne i mirne države. Incidenti, kao što je vandalski čin oštećenja Saborne crkve Svete Trojice, kao i bilo kojeg objekta od nacionalnog interesa za pojedini narod, doprinose nestabilnosti i nazadovanju koje ne želimo u ovoj državi.”, zaključili su ambasador i potpredsjednik.